Har du masser af grøntsager tilovers derhjemme og leder efter en god opskrift til dit nytårsforsæt? Hvad med en lækker kikærte-gulerodspande? Med denne vitaminrige pande bliver du i stand til at klare disse kolde vinterdage!
Det skal du bruge:
- 400 g gulerødder
- rød chili
- 1 stykke frisk ingefær (2 cm)
- 2 spsk olivenolie
- 200 g kikærter (dåse), afdryppet
- Avocado
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk spidskommen
- 1 tsk mild paprika
- karry
- Garam Masala
- 1 tsk tørret timian
- Salt
- friskkværnet sort peber
- Timianblomster, efter sæson
Sådan gør du:
Start med at skrælle og skære gulerødderne i tern. Fjern kernerne fra chilien (hvis du vil have det stærkere, så behold kernerne) og hak den fint. Skræl også ingefæren og hak den fint.
Derefter varmer Frank Rosin en pande med olivenolie og steger gulerødder, chili, ingefær og kikærter, indtil de er gyldne. Tilsæt krydderierne og timian, og smag det hele til med salt og peber. Lad kikærte-gulerodspanden simre ved lav temperatur, indtil gulerødderne er møre, men stadig har bid. Tilsæt grofthakkede avocado stykker. Alternativt kan du også forberede en avocadomos.
Til sidst pyntes kikærte-gulerodspanden med timianblomster, og så er denne grøntsagsret klar!
God fornøjelse med at lave den!