Fit/Fix med Rose: Kikærte-gulerodspande
Har du masser af grøntsager tilovers derhjemme og leder efter en god opskrift til dit nytårsforsæt? Hvad med en lækker kikærte-gulerodspande? Med denne vitaminrige ret kan du klare de kolde vinterdage med masser af smag og næring!
Ingredienser
- 400 g gulerødder
- Rød chili
- 1 stykke frisk ingefær (ca. 2 cm)
- 2 spsk olivenolie
- 200 g kikærter (dåse), afdryppet
- Avocado
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk spidskommen
- 1 tsk mild paprika
- Karry
- Garam Masala
- 1 tsk tørret timian
- Salt
- Friskkværnet sort peber
- Timianblomster (efter sæson)
Sådan gør du
- Skræl og skær gulerødderne i tern.
- Fjern kernerne fra chilien (behold dem for ekstra styrke) og hak den fint.
- Skræl ingefæren og hak den fint.
- Varm en pande med olivenolie og steg gulerødder, chili, ingefær og kikærter, indtil de er gyldne.
- Tilsæt krydderierne og timian, og smag til med salt og peber.
- Lad retten simre ved lav varme, indtil gulerødderne er møre, men stadig har lidt bid.
- Tilsæt grofthakkede avocado-stykker eller server med avocadomos.
- Pynt med timianblomster – og retten er klar til servering!
God fornøjelse – og velbekomme!