Ingredienser:
- Syrlige æbler (Elstar, Granny Smith, Boskop)
- Citron
- Flormelis
Til crumble-belægningen:
- 250 g mel
- 140 g smør (stuetemperatur)
- 100 g brun farin
- 1 vaniljestang
- ½ tsk kanel
- Is
- Flormelis
Forberedelser på forhånd:
Forvarm kombiovn til 180 grader (varmluft).
Forberedelse af æblerne:
Start med at vælge sure æbler som Elstar, Granny Smith eller Boskop. Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i tynde skiver. Pres saften ud. Dryp æblestykkerne med citronsaft for at holde dem friske.
Crumble-belægningen:
Til crumblen, tilsæt melet i en skål og tilføj smør skåret i små stykker. Tilsæt brun farin, kornene fra vaniljestangen og kanel. Bearbejd ingredienserne med dine fingre indtil det bliver til en smuldrende tekstur.
Samling:
Fyld de forberedte æblestykker i glas eller en bageform. Fordel crumble-belægningen over æblerne og tryk den let ned.
Bagning:
Placer de fyldte glas eller bageform i en forvarmet ovn ved 180 grader. Bag Apple Crumble i cirka 25-30 minutter, indtil crumble-belægningen er gyldenbrun, og æblerne er bløde.
Servering:
Tag Apple Crumble ud af ovnen og lad det køle lidt af. Nyd det alene eller med en kugle is og lidt flormelis.
God appetit!